Familiebedrijf 

Opticien Leurs is al meer dan 60 jaar een begrip in Peel en Maas. Mia en Wiel Leurs, de ouders van Loek Leurs, zijn in 1948 begonnen met de zaak. Wiel Leurs was een klokkenmaker in hart en nieren. Hij verkocht daarbij ook sieraden. Later kwam daar ook de optiek bij.

 

In 1980 heeft Loek Leurs de zaak van zijn ouders overgenomen. Door steeds meer specialisatie in de brillen en de contactlenzen kwam er een splitsing tussen de juwelier en de optiek. In 2003 heeft Loek, in het winkelcentrum De Pit, een moderne optiekzaak geopend. Rob Leurs, zijn tweelingbroer is in Panningen doorgegaan met de juwelier. Loek heeft een grote passie voor brillen en contactlenzen. Door zijn enthousiasme is de contactlenspraktijk enorm gegroeid.

 

Vanaf 2005 is er een gehoorafdeling bijgekomen. Inmiddels is deze afdeling in het nieuwe

winkelpand uitgebreid met een geheel nieuwe gehoorcabine en is er behalve

zaterdag dagelijks een fulltime Star-gecertifeerde Audicien aanwezig.

 

In 2012 kwam John Leurs, de oudste zoon van Loek, als optometrist in de zaak werken. Hij deed zijn kennis op in andere optiekbedrijven en verschillende ziekenhuizen. Een optometrist heeft uitgebreide kennis van speciale oogafwijkingen en oogziektes. John heeft zich gespecialiseerd in ooglaseren en implantlenzen. Daardoor zijn wij ook onderzoekcentrum van 'Eyescan" voor ooglaseren en implantlenzen.

 

Kortom u kunt tegenwoordig voor al uw oog- en oorvragen bij ons terecht.