Kids

Een goede oogmeting voor kinderen vereist meer deskundigheid.

Kinderen kunnen het resultaat van een oogmeting sterk beïnvloeden door het inspannen van de ogen(accommoderen).

Er zijn speciale methodes om accommoderende kinderen te meten maar vaak is dit niet voldoende.

Vaak is ons advies is om dan een druppelonderzoek te doen.

Dit word niet door een opticien maar door een van onze optometristen uitgevoerd.

Lees hieronder meer over het druppelonderzoek:

Myopie management

Myopie ofwel bijziendheid kan op latere leeftijd leiden tot ernstige oogaandoeningen. Gelukkig kunnen we op jonge leeftijd er voor zorgen dat myopie geremd wordt.

Wij zijn gespecialiseerd in verschillende behandelmethodes, die de groei van het oog kunnen remmen. Hierdoor wordt het risico op oogaandoeningen aanzienlijk verlaagd.

Bent u nu nieuwsgierig geworden en heeft u graag meer informatie? Lees dan verder op onze website, of vraag naar de mogelijkheden bij ons in de winkel.

Druppelonderzoek (cyclometing)

Een oog kan om dichtbij scherp te zien accommoderen. Dit is het boller worden van de ooglens. Een jong kind kan dit vele male sterker dan een volwassene. Er bestaan oogdruppels die het accommodatiesysteem tijdelijk uit kunnen schakelen. Dit is soms nodig omdat accommoderen de oogmeting negatief kan beïnvloeden. De optometrist bepaald per kind of er gedruppeld moet worden.

Wat merkt uw kind?

  • De oogdruppels prikken 10 seconden maar doen geen pijn.
  • Het zicht zal 1 tot 2 dagen minder scherp zijn. De mate is afhankelijk van de brilsterkte.
  • De pupillen worden groot waardoor (zon)licht hinderlijk kan zijn. Daarom adviseren we een zonnebril mee te nemen. Dit effect kan 2 dagen aanhouden.

Wat is een optometrist?

Het beroep optometrist is sinds 2000 officieel opgenomen in de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Daarmee is de optometrist wettelijk erkend als professional in de gezondheidszorg. Onze optometristen John en Ruth hebben meer dan 3 jaar oogheelkundige praktijkervaring opgedaan in het ziekenhuis onder supervisie van oogartsen.

Leer- en leesproblemen

Bij kinderen kan een onjuiste oogsamenwerking de schoolprestaties negatief beïnvloeden. Het komt bijvoorbeeld regelmatig voor dat ten onrechte aan dyslexie wordt gedacht, terwijl het eigenlijk om visuele problemen gaat. Bij vermoeden van dyslexie is daarom een optometrisch onderzoek aan te raden. Vaak kunnen door aangeboden oplossingen lees- en leerproblemen al aanzienlijk verminderd worden.

Fixatie disparatie

Normaal focus je met twee ogen op het zelfde punt. Wanneer dit niet goed gebeurt, fixeer je (kijken) disparaat (niet goed). De hersenen kunnen de beelden van beide ogen niet tot één enkel beeld versmelten waardoor leesklachten ontstaan. Deze afwijking kan worden gecorrigeerd met een prismaglas. Een prismaglas verschuift het beeld zodat de ogen weer goed in balans zijn. Een prismaglas ziet er van buiten niet anders uit dan een gewoon brillenglas. Wij meten fixatie disparatie nadat er een druppelonderzoek is uitgevoerd. Dit is erg belangrijk omdat er anders verkeerde prismametingen worden gedaan. Deze afwijking bestaat niet alleen bij kinderen maar ook bij volwassenen. Mensen met fixatie disparatie hebben vaak een van de volgende symptomen:

  • Slordig handschrift
  • Vinger gebruiken tijdens het lezen
  • Slecht begrijpend lezen
  • Bij het hardop lezen klinkt het hakkelig
  • Hoofdpijn
  • Scheve hoofdhouding tijdens lezen.
  • Slecht balgevoel

Kinderbrillenkampioen

Ieder seizoen zetten wij een kinderbrillenkampioen in het licht.
Hij of zij wordt beloond met een leuk prijsje!

Wij voeren kinderbrilmerken zoals:

J.F. Rey
Bbig
Look@Me
Red
RayBan
Italia independent
Vinyl Factory