Over ons

Familiebedrijf

IMG_5725

Beringe, 1948. Het begon met Wiel Leurs die in een kamertje van 4 x 4 meter bescheiden begon met de verkoop van uurwerken en sieraden. Wiel bloeide uit tot een echte vakman als klokken- en horlogemaker. Zijn vrouw Mia Leurs hielp hem als gastvrouw en bepaalde het beeld in de winkel. Ze kregen zes kinderen in Beringe.

In 1961 verhuisde de familie naar Panningen waar in 1964 ook de afdeling optiek werd gestart. Zijn zoon Loek Leurs en toenmalig vrouw Eugenie hadden al snel belangstelling voor de zaak en werkte samen mee in de winkel.

 

Leurs Horen en Zien 0201190262

In 1980 heeft Loek Leurs de zaak van zijn ouders overgenomen. Door steeds meer specialisatie in brillen en contactlenzen kwam er een splitsing tussen de juwelier en de optiek. In 2003 heeft Loek, in het winkelcentrum De Pit in Pannningen, een moderne optiekzaak geopend. Rob Leurs, zijn tweelingbroer is ook in Panningen doorgegaan als juwelier. Loek had een grote passie voor brillen en contactlenzen. Door zijn enthousiasme over contactlenzen is de contactlenspraktijk enorm gegroeid.

Vanaf 2005 is er een gehoorafdeling bijgekomen. Inmiddels is deze afdeling in het nieuwe winkelpand uitgebreid met een geheel nieuwe gehoorcabine en is er dagelijks een audicien aanwezig.

In 2012 trokken Loek en zijn partner Elly nog eens de stoute schoenen aan en besloten de zaak te verhuizen naar een pand aan de overkant op Markt 57 waar nu de winkel nog steeds gevestigd is. Ze kozen voor een strakke, moderne stijl gecombineerd met een warm huiskamer gevoel.

Leurs Horen en Zien 0201190200

In 2003 is Loek's oudste zoon John begonnen met de opleiding opticien en studeerde vervolgens in 2012 af als optometrist. In deze periode heeft hij veel praktijkervaring in andere optiekzaken en ziekenhuizen gedaan, want zijn vader vond dat hij goed in andere keukens moest kijken voordat hij terug kwam.

In 2019 nam John het stokje van zijn vader over als eigenaar van Leurs optiek en keek Loek nog een jaartje over zijn schouders mee. Nu is Loek nog af en toe aanwezig om uit te helpen en staat altijd klaar voor wijze raad.

John: " Met ontzettend veel plezier doe ik iedere dag mijn werk en zoek ik naar de beste kijkoplossingen voor onze klanten met brillen of contactlenzen. Daarbij waarborg ik de gezondheid van ogen, door op tijd oogafwijkingen te signaleren en indien nodig door te verwijzen naar een oogarts.

In de toekomst zie ik de zaak nog meer uitblinken in verdere specialisaties in zowel brillen als contactlenzen. Dat mensen aan ons denken als er iets bijzonders met hun ogen is, waar anderen niet meteen de oplossing voor hebben. En dat mensen nog steeds naar ons toekomen als ze op zoek zijn naar een échte mooie bril. Een bril waar je U tegen zegt."

De afgelopen jaren heb ik mij met name gespecialiseerd in:

- kijkoplossingen met brillen en/of contactlenzen voor hoge sterktes of mensen met een afwijkende samenwerking tussen de ogen.

- Oplossen van hoofdpijnklachten, droge ogen en mensen goed adviseren met betrekking tot ooglaseren en implantlenzen.