Kinderen

Kids Plan

Bij kinderen is een bril inmiddels ook meer dan een hulpmiddel om beter te zien. Het is een mode item, waarmee je gezien mag worden op het schoolplein.

Maar de ogen van onze kids veranderen sneller van sterkte, en een kinderbril heeft meer stoten en krassen te verduren dan die van een volwassene. Dit brengt vaak onverwachte kosten met zich mee. Daarom hebben we het Kids Plan ontwikkeld.

Het Kids Plan is dé oplossing waarmee jouw kind voordelig een bril kan dragen, zonder zorgen. Je betaald een vast bedrag per maand en profiteert van hoge kortingen.

Voor meer informatie over ons Kids Plan, klik op onderstaande button.

Een goede oogmeting voor kids vereist meer deskundigheid.

Kinderen kunnen het resultaat van een oogmeting sterk beïnvloeden door het inspannen van de ogen(accommoderen).

Er zijn speciale methodes om accommoderende kinderen te meten maar vaak is dit niet voldoende. Vaak is ons advies dan om een druppelonderzoek te doen.

Een druppelonderzoek wordt niet door een opticien maar door een van onze optometristen uitgevoerd.

Myopie management

Myopie ofwel bijziendheid kan op latere leeftijd leiden tot ernstige oogaandoeningen. Gelukkig kunnen we op jonge leeftijd ervoor zorgen dat myopie geremd wordt.

Wij zijn gespecialiseerd in verschillende behandelmethodes, die de groei van het oog kunnen remmen. Hierdoor wordt het risico op oogaandoeningen aanzienlijk verlaagd.

Wilt u meer weten over myopie management bij kinderen? Lees dan verder via onderstaande button.

Druppelonderzoek (cyclometing)

Een oog kan om dichtbij scherp te zien accommoderen. Dit is het boller worden van de ooglens. Een jong kind kan dit vele malen sterker dan een volwassene.

Er bestaan oogdruppels die het accommodatie systeem tijdelijk uit kunnen schakelen. Dit is soms nodig omdat het accommoderen van de ogen de oogmeting negatief kan beïnvloeden.

De optometrist bepaalt per kind of er gedruppeld moet worden.

Voor meer informatie over het druppelonderzoek, klik op onderstaande button.

Leer- en leesproblemen

Bij kinderen kan een onjuiste oogsamenwerking de schoolprestaties negatief beïnvloeden. Het komt bijvoorbeeld regelmatig voor dat ten onrechte aan dyslexie wordt gedacht, terwijl het eigenlijk om visuele problemen gaat.

Bij een vermoeden van dyslexie is daarom een optometrisch onderzoek aan te raden. Vaak kunnen door aangeboden oplossingen, lees- en leerproblemen al aanzienlijk verminderd worden.

Fixatie disparatie

Normaal focus je met twee ogen eenzelfde punt. Wanneer dit niet goed gebeurt, fixeer je (kijken) disparaat (niet goed). De hersenen kunnen de beelden van beide ogen niet tot één enkel beeld versmelten waardoor er leesklachten ontstaan. Deze afwijking kan worden gecorrigeerd met een prismaglas. Een prismaglas verschuift het beeld zodat de ogen weer goed in balans zijn.

Een prismaglas ziet er van buiten niet anders uit dan een gewoon brillenglas. Wij meten fixatie disparatie nadat er een druppelonderzoek is uitgevoerd. Dit is erg belangrijk omdat er anders verkeerde prismametingen worden gedaan. Deze afwijking bestaat niet alleen bij kinderen maar ook bij volwassenen. Mensen met fixatie disparatie hebben vaak een van de volgende symptomen:

 • Slordig handschrift
 • Vinger gebruiken tijdens het lezen
 • Slecht begrijpend lezen
 • Bij het hardop lezen klinkt het hakkelig
 • Hoofdpijn
 • Scheve hoofdhouding tijdens lezen.
 • Slecht balgevoel

Kinderbrillenkampioen

Ieder seizoen zetten wij een kinderbrillenkampioen in het licht.
Hij of zij wordt beloond met een leuk prijsje!

Benieuwd welke kinderbrilmerken wij in de winkel hebben liggen? Wij voeren kinderbrilmerken zoals:

 • J.F. Rey
 • Bbig
 • Look@Me
 • Red
 • RayBan
 • Italia independent
 • Vinyl Factory