Optometrie

Erkende zorgverleners in de optometrie

Optometristen vormen een wettelijk erkende beroepsgroep binnen de eerstelijns gezondheidszorg. Dankzij hun gedegen opleiding in de optometrie zijn optometristen in staat bepaalde taken over te nemen van de oogarts. Zo zorgen zij direct voor kortere wachtlijsten in ziekenhuizen. Wij hebben twee optometristen in dienst. Zij werken parttime in het ziekenhuis bij oogheelkunde onder supervisie van oogartsen.

Wanneer kunt u bij de optometrist terecht?

Een optometristisch onderzoek is aan te bevelen wanneer u:

  • Wazig of dubbel ziet.
  • Last heeft van vermoeide, jeukende of geïrriteerde ogen.
  • Hoofdpijnklachten heeft.
  • Moeite heeft om scherp te stellen.
  • Vlekjes, draadjes of lichtflitsen ziet.
  • Familieleden heeft met oogziektes.
  • De gezondheid van uw ogen wil laten controleren.

Het optometrisch onderzoek

Binnen de optometrie werken we met een optometrisch onderzoek waar pupilverwijdende oogdruppels gebruikt. Zo kan de optometrist het inwendige oog bekijken. Het hoornvlies, de ooglens, het glasachtig lichaam, het netvlies en de oogzenuw worden onder andere bekeken. Door de oogdruppels zal het zicht een aantal uur wazig zijn en zult u meer last hebben van fel zonlicht. Wij adviseren u daarom een zonnebril mee te nemen.

Wilt u graag een afspraak maken voor een optometrisch onderzoek? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.

3D OCT scan

Soms zijn niet alle afwijkingen in het oog met het blote oog waar te nemen. Omdat wij de beste oogzorg willen geven hebben wij geïnvesteerd in een 3D OCT scan. Dit geavanceerde apparaat maakt een driedimensionaal beeld van het oog waardoor er nauwkeurigere diagnostiek mogelijk is.

Kosten:

Soms valt een optometrisch onderzoek onder de basisvergoeding bij de zorgverzekeraar. Dit geld alleen wanneer een bij Cohesie aangesloten huisarts een verwijzing naar ons maakt. De huisarts bepaald of het nodig is om door een optometrist gezien te worden.

Is bovenstaande niet het geval en wilt u toch graag een oogonderzoek dan zijn de kosten als volgt:

  • Basis optometrisch onderzoek                 € 69,-
  • Droge ogen onderzoek:                           € 35,-
  • Uitgebreid optometrisch onderzoek        € 89,-

Droge en natte ogen behandelen

Eén op de zes volwassenen heeft last van droge ogen. Het aantal personen neemt de laatste 2 decennia onafgebroken toe, want vele oorzaken van droge ogen worden veroorzaakt door onze leefgewoonten. Natte ogen zijn vaak het gevolg van droge ogen. We spreken daarom dus vooral over droge ogen.

Een droog oog behandelen is voor ons cruciaal omdat het een bedreiging is voor het comfort van onze contactlensdragers. Door jaren ervaring, cursussen en de werkervaring van onze optometristen in ziekenhuizen beschikken wij tot een breed pallet voor het analyseren en behandelen van droge ogen.

Irina is onze droge ogen specialiste en helpt mensen met succes van droge ogen af.

Lees meer over droge ogen en de behandeling door op onderstaande link te klikken.