Ooglaseren / Implantlenzen

Eyescan brilvervangende chirurgie

Wij kiezen voor Eyescan omdat we 100% zeker willen zijn van een goede en veilige behandeling. Uiteraard is geen één medische ingreep 100% veilig maar bij Eyescan komt dit toch aardig in de buurt.

Zijn uw ogen geschikt voor ooglaseren of lensimplantatie?

Of uw ogen voor brilvervangende chirurgie in aanmerking komen, hangt af van diverse factoren. Uw leeftijd en de sterkte van uw ogen, maar ook uw hobby’s zijn belangrijk bij de keuze van de juiste behandeling. Voor ieder is een individueel advies van groot belang.

Op basis van een uitgebreid onderzoek krijgt u van onze optometrist een advies dat bij u past. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling, voorzetlens of implantlens? Maak dan een afspraak voor een Quickscan of een Fullscan in onze winkel.

Quickscan

Een Quickscan is een korte screening om er achter te komen of u geschikt bent voor ooglaseren of lensimplantatie. Tijdens het onderzoek meten wij uw oogsterkte, de dikte van uw hoornvlies, uw hoorvlieskromming en bekijken wij de gezondheid van de voorkant van uw oog. Wanneer uw ogen geschikt zijn kunt u een aanvullend onderzoek ofwel een Fullscan afspreken.

Fullscan

Met een Fullscan worden uw ogen uitgebreid onderzocht. In het onderzoek meten we uw oogsterkte, pupilgrootte, de samenwerking van uw ogen, het netvlies, de oogzenuw, de oogdruk, uw hoornvlieskromming, de dikte van uw hoornvlies en uw traanfilm. Tevens druppelen wij uw ogen om uw pupillen te verwijden. Houd er rekening mee dat u dan tijdelijk niet mag autorijden. Afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek adviseren wij u een ooglaserbehandeling of lensimplantatie.

Kijk voor meer informatie en een indicatie van kosten op de website van Eyescan. Wij kunnen u tijdens een quickscan ook volledig informeren.

Implantlenzen

Lensimplantatie als oplossing voor zichtklachten

Iedereen kent de ooglaserbehandeling. Maar wist u dat lensimplantatie ook vaak wordt toegepast om zonder bril of contactlenzen door het leven te gaan? Vooral bij hogere sterktes, tot -23.00 en +15.00 en cilindersterktes tot -/+7.50 bieden implantlenzen uitkomst. Ook wanneer iemand een leesgedeelte heeft zijn er mogelijkheden. Laat u vooral goed informeren want met twee ogen kunt u zich geen één vergissing veroorloven. Daarvan zijn wij ons zeer bewust.