Brillenglazen

Wat is een goed brillenglas?

Hoe belangrijk vindt u het om op elke afstand scherp maar vooral ontspannen te kijken en te beschikken over een breed gezichtsveld? Over de kwaliteit en de prijs van brillenglazen bestaat er weinig duidelijkheid. Zo is het voor u vooraf lastig te bepalen wat u krijgt voor uw geld. Er zit wel degelijk veel verschil in kwaliteit van brillenglazen dus heel belangrijk om u daar goed over te laten adviseren.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie. Wanneer u niet tevreden bent over de glazen ruilen wij deze om totdat u tevreden bent! Wat bepaalt de kwaliteit van glazen? Hieronder ziet u een aantal belangrijke punten.

Hoya brillenglazen

Hoya is één van de meest toonaangevende glasleveranciers ter wereld. Wij kiezen voor glazen van Hoya omdat zij naar onze eigen ervaring hoge kwaliteit bieden en het meest innoverend zijn in de brillenglazenmarkt. Als u de voorkeur voor een andere glasleverancier heeft kunnen wij daar natuurlijk ook de glazen bestellen. Aan fijne graveringen in uw oude brillenglas kunnen wij deze leveranciers traceren.

Een goede ontspiegeling en hardingslaag

De ontspiegeling is een laag op het glas waardoor je geen last hebt van hinderlijke schitteringen. Tegenwoordig zijn de nieuwste ontspiegelingen ook vuil, vet en waterafstotend.

Een hardingslaag beschermt het glas tegen kleine krassen en andere mechanische invloeden. In deze ontspiegelingslagen bestaan veel kwaliteitsverschillen. Hoya is al ruim 50 jaar leidend op het gebied van coatingtechnologie.

De doorkijkpunten

Het glas kan dan nog zo mooi zijn als men zegt, bij een foutief gemeten pupilhoogte of -breedte zal een glas nooit optimaal kijken. Deze punten worden bij ons met 0.1 mm nauwkeurigheid gemeten door middel van een modern centreerapparaat.

BlueControl ontspiegeling

Door intensief gebruik van beeldschermen en smartphones worden onze ogen blootgesteld aan een buitensporige hoeveelheid blauw licht, ook bekend als hoogenergetisch licht. Dit kan leiden tot overbelaste ogen, vermoeidheid en slapeloosheid. Hoya BlueControl is een coating voor brillenglazen die het blauwe licht neutraliseert. Ook zit er een lichte tint in het glas waardoor lang naar een beeldscherm kijken rustiger is.

Hoornvliesafstand en inclinatie

Een bril staat anders op iedere neus en oren. Door middel van moderne technieken meten we de brilstand bij u op en dit wordt in de glazen doorberekend.

Personalisatie

In de nieuwste multifocale glazen wordt een persoonlijk kijkprofiel verwerkt. Hoe kunt u zich dat voorstellen?” Een vrachtwagenchauffeur heeft een heel ander kijkpatroon dan een boekhoudster, voor de chauffeur is in de verte kijken belangrijker dan dichtbij en voor de boekhoudster geldt het tegenovergestelde. De opbouw van een glas kan hierop worden aangepast waardoor u een nog beter kijkcomfort heeft.