Brillenglazen

Wat is een goed brillenglas?

Een goed brillenglas moet scherp zicht opleveren en een zo breed mogelijk gezichtsveld.

Een goed glas beschermt je ogen tegen UV licht of blauw licht zodat er minder kans is op de ontwikkeling van staar of macula degeneratie.

Een goed glas krast niet snel en is weerbaar tegen dagelijks intensief gebruik.

Een goed glas past bij je wensen en daarom nemen wij uitgebreid de tijd om deze wensen te doorlopen tijdens het glasadvies gesprek.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie. Wanneer je niet tevreden bent zorgen wij altijd voor een passende oplossing.

Hoya's nieuwste Meiryo coating

Of je nu in een regenbui terechtkomt of halverwege een berg belandt, Hi-Vision MEIRYO beschermt jouw brillenglazen tegen de elementen, zodat je helder blijft zien, hoe onverwacht de reis ook is.

Dankzij de dagelijkse beschermende eigenschappen wordt de kans op krassen op de brillenglazen geminimaliseerd, wat de levensduur bevordert. En Hi-Vision MEIRYO heeft verbeterde antireflecterende eigenschappen, waardoor er minder schittering is en meer helderheid. Jouw ogen zijn beter zichtbaar en er zijn minder afleidende schittering op de brillenglazen zichtbaar op foto’s, film en video.

Hoya brillenglazen

Hoya is naar onze mening de meest toonaangevende glasleveranciers ter wereld. Hoya bewijst ons al jaren dat ze koploper zijn als het gaat om innovatie. Denk aan het ontwikkelen van brillenglazen met een breder leesgedeelte. Het ontwikkelen van nieuwe heldere coatingen en zo was Hoya ook het eerste op de markt met de myopie remmende Miyosmart brillenglazen voor kinderen.

Als u de voorkeur heeft voor een andere glasleverancier mag dat. Wij kunnen bij iedere leverancier glazen bestellen.

De coating

Onder coatingen verstaan we alle laagjes die op het basis glas komen. Iedere laag heeft zijn eigen functie en je mag zelf kiezen welke functie je wil toevoegen.

  • De ontspiegeling is een laag waardoor je minder last hebt van hinderlijke schitteringen en je ogen beter zichtbaar zijn.
  • De hardingslaag beschermt het glas tegen kleine krassen en andere mechanische invloeden.
  • Glad oppervlakte laag voorkomt dat vuil en stof zich snel hecht aan glazen. En dat glazen makkelijker te poetsen zijn.
  • Een UV of blauw licht beschermer.

Hoya is naar onze ervaring de meest betrouwbare speler als het gaat om goede coatingen.

VisuReal Master centrering

Het lijkt een spiegel maar het is niet zomaar een spiegel. Omdat de centrering van een glas in grote mate het kijkplezier verhoogt hebben wij geïnvesteerd in dit unieke video-centreersysteem. De Hoya Visureal Master helpt ons om de centreerpunten van het glas zo nauwkeurig mogelijk op te meten. Het meetsysteem kan naast de centrering ook andere parameters opmeten waardoor het glas nog prettiger kijkt. Zo heeft iemand met diepliggende ogen bijvoorbeeld een langere hoornvliesafstand tot het glas. Het glas moet dan in sterkte aangepast worden om geen scherpte te verliezen. Dit gaat in stapjes van minder dan 0.10 dioptrie.

BlueControl ontspiegeling

Door intensief gebruik van beeldschermen en smartphones worden onze ogen blootgesteld aan een buitensporige hoeveelheid blauw licht, ook bekend als hoogenergetisch licht. Dit kan leiden tot overbelaste ogen, vermoeidheid en slapeloosheid. Hoya BlueControl is een coating voor brillenglazen die het blauwe licht neutraliseert. Ook zit er een lichte tint in het glas waardoor lang naar een beeldscherm kijken rustiger is. Er zijn wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat blauw licht netvlies schade kan veroorzaken.

Hoya Myself multifocaal

We leven in een wereld vol digitale apparaten. Dat levert veel gemak op en zorgt ervoor dat we altijd verbonden zijn. Maar al die verschillende korte kijkafstanden kunnen ook een behoorlijke aanslag op onze ogen zijn: heen en weer schakelen tussen laptop, tablet, smartphone, navigatie en ga zo maar door. Daarom heeft HOYA de nieuwste generatie gepersonaliseerd multifocaal ontwikkeld: Hoyalux iD MYSELF.