Behandelingen

NIEUW! MiYOSMART brillenglazen

Voor het eerst zijn er nu brillenglazen met myopie remmende werking. Door het sterk stijgende aantal mensen met bijziendheid, zijn HOYA en Polytechnische Universiteit van Honkong een samenwerking aangegaan op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en productontwikkeling.

Met hun kennis is er een technology ontwikkeld waarmee bijziendheid met 60% kan worden geremd.

Voor bijziende kinderen is daarom het Miyosmart glas een goede optie wanneer contactlenzen dragen nog wat te vroeg is.

Lifestyle advies

Denk aan de 20-20-2 regel. Hieronder leggen we deze uit.

Tegenwoordig verrichten veel kinderen en jeugd nabijwerk. Hiermee bedoelen wij tablet, telefoon, laptop, maar ook op school lezen in een boek valt onder nabijwerk. De ogen zijn alleen maar nabij aan het focussen, waardoor op den duur minder goed veraf kan worden gezien. Probeer uw kind aan te leren dat het na 20 minuten nabij kijken, belangrijk is dat er 20 seconde in de verte gekeken wordt.

Daarbij hebben de vitamine D en lichtintensiteit in de buitenlucht een positief effect op het netvlies. Minstens 2 uur per dag buiten spelen zou daardoor bevorderend werken.

MiSight 1 Day Lenzen

Deze contactlens is speciaal ontwikkeld voor myopie-controle, en daardoor ook kindvriendelijk gemaakt.

Het is een zachte daglens, waardoor hij makkelijk is in zijn gebruik en weinig onderhoud vereist. Omdat je iedere dag een nieuwe lens gebruikt zijn de risico's op een ooginfectie bij deze lens het aller laagst.

DreamLite MC Nachtlenzen

Zoals de naam al zegt, is dit een nachtlens en wordt deze alleen maar ’s nachts tijdens het slapen gedragen. Dit zijn vormstabiele lenzen, en ook speciaal ontwikkeld voor myopie-controle.

Het mooie van een nachtlens is dat je overdag geen lenzen in hebt en toch goed kan zien doordat de lens tijdens de nacht een soort afdruk achterlaat. Deze lens wordt vaak vergeleken met een beugel voor de tanden.

Het dragen van een nachtlens vereist meer onderhoud en daarom ook meer discipline van het kind. Samen met de ouders bepalen we of een kind hier mogelijk geschikt voor is en dan beginnen we met een proefperiode om te zien of alles goed gaat.

BYO Premium MC Maandlenzen

Deze laatste lensoptie is ook speciaal ontwikkeld voor myopie-controle. Dit is een zachte maandlens die na een maand vervangen moet worden. Deze is erg geschikt voor hogere sterktes, en ook bij hoge cilinderafwijkingen.

Atropine druppels

Dit zijn oogdruppels die door oogartsen worden voorgeschreven.

Ook atropine is bewezen effectief bij het remmen van myopie. Het voordeel is dat een kind geen contactlenzen hoeft te dragen. Wel zal de bril dan op moeten omdat het kind anders veraf en dichtbij niet goed kan zien.

Het nadeel is dat de pupillen groter worden door de oogdruppels en het kind daardoor meer last heeft van fel licht. Een zonnebril dragen is dan ook erg belangrijk als de zon schijnt omdat UV straling schadelijk is voor de ogen.

Welke behandeling?

De keuze van de behandeling is het afwegen van alle voor en nadelen en ook afhankelijk van de meetgegevens van de ogen. Daarom is er voor ieder kind een persoonlijk advies. Het is onze taak om hierin goed voor te lichten zodat een goed overwogen keuze gemaakt wordt. Samen gaan we voor de beste toekomst voor uw kinds ogen.