Nachtlenzen

Wat zijn nachtlenzen?

Nachtlenzen worden gedragen tijdens de slaap. De DreamLite® nachtlenzen corrigeren je ogen terwijl je slaapt zonder dat je hier iets van merkt. De lenzen raken het hoornvlies niet, maar drijven als het ware op de traanfilm. Door het drukverschil neemt de voorkant van het oog een andere vorm aan. Door het verschil in de vorm kun je overdag scherp zien, zonder dat je een bril of lenzen draagt.

De nachtlenzen geven je comfort en vrijheid op het moment dat je wakker bent!

Hoe werkt een nachtlens?

Als je bijziend bent is je oog als het ware iets te lang. De speciale vorm van de lens maakt je hoornvlies ’s nachts iets platter. Dit corrigeert je oogfout. Dit wordt ook wel Orthokeratologie of Ortho-k genoemd. Zie het als een beugel voor je ogen. Overdag krijgen je ogen volledige rust zonder bril of lenzen.

Waarom een nachtlens?

Nachtlenzen zijn perfect voor mensen die soms last hebben van droge of gevoelige ogen en overdag geen bril of lenzen willen dragen. Het proces is 100% omkeerbaar: wanneer je om welke reden dan ook wilt stoppen met nachtlenzen keren je ogen binnen een paar dagen terug naar hun oorspronkelijke vorm.

Voordelen:

  • Geen last van droge ogen
  • Overdag geen lenzen of een bril
  • Oplossing voor irritatie bij regulier lensgebruik
  • Ideaal bij het sporten en zwemmen
  • Ideaal bij werken in stoffige werkruimtes

 

Wat kosten nachtlenzen?

Het dragen van Dreamlite® nachtlenzen kost € 38,50 per maand. Daarin zit vloeistof, halfjaarlijkse controles en jaarlijkse lensvervanging inbegrepen. Wanneer er gekozen wordt voor een andere vloeistof, kan dit naar een bedrag oplopen van € 42,50.

 

 

Ervaring met nachtlenzen

Het aanmeten van lenzen behoeft de nodige ervaring van een specialist. Inmiddels hebben wij 12 jaar ervaring in het aanmeten van nachtlenzen. Het voordeel hiervan is dat we zeer efficiënt en zonder veel paslenzen een goede lens kunnen aanmeten. Een goede beoordeling van het oog en de bepaling van de eerste paslenzen zijn essentieel voor een goed verloop. Ook op het gebied van veiligheid hebben we in de jaren ervaring een werkwijze ontwikkeld die voor uw ogen het beste zijn. Want met twee ogen kunt u zich geen één vergissing veroorloven.

Geïnteresseerd in nachtlenzen?

Kom eens langs bij ons in de winkel en maak een afspraak met een van onze lensspecialisten.

Klik op onderstaande button om contact op te nemen of een afspraak in te plannen.