Soorten lenzen

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn de meeste gebruikte soorten lenzen van het moment. Dagelijks dragen ruim anderhalf miljoen Nederlanders dit type contactlenzen. De zachte lenzen bieden je dan ook een comfortabel en scherp zicht. Het is een fijn alternatief voor het dragen van een bril. Tegenwoordig kan bijna iedereen contactlenzen dragen, omdat de pasvorm heel prettig en natuurlijk is. Je voelt nauwelijks dat je ze in hebt. Zachte lenzen zijn er in veel varianten: daglenzen, 2-wekenlenzen en maandlenzen.

Harde lenzen

Met harde lenzen is het zicht stabieler dan met zachte lenzen. Dit komt doordat een harde lens zijn vorm behoudt als hij op je oog zit. Doorgaans wordt een harde lens gekozen bij ingewikkelde sterktes of oogvormen of als het beeld met een zachte contactlens niet goed genoeg is.

Echter is het comfort van een harde lens vaak minder dan bij een zachte. Dit kost tijd maar geduld wordt beloond!

Multifocale lenzen (met leesgedeelte)

Ben jij het dragen van een leesbril ook moe?

Multifocale lenzen zijn lenzen met een leesgedeelte. Deze lenzen zijn geschikt voor mensen die moeite hebben met lezen, computeren of andere dichtbij activiteiten. Dit is een normaal verschijnsel na het 40e levensjaar. Door weer dichtbij goed te kunnen zien, raken je ogen ook minder vermoeid.

Nachtlenzen

Als je bijziend bent is je oog als het ware iets te lang. Door de speciale vorm van de lens wordt je hoornvlies ’s nachts iets platter gemaakt. Met behulp van de nachtlenzen krijgen je ogen overdag de volledige rust zonder bril of lenzen.

De nachtlenzen zijn uitermate geschikt voor mensen die soms last hebben van droge of gevoelige ogen en overdag geen bril of lenzen willen dragen. Het proces is 100% omkeerbaar: wanneer je om welke reden dan ook wilt stoppen met nachtlenzen keren je ogen binnen een paar dagen terug naar hun oorspronkelijke vorm.

Hybride lenzen

Een hybride lens is een combinatie van een zachte met vormstabiele lens. Het centrale deel van de lens is vormstabiel en heeft dezelfde optische kwaliteiten als een normale vormstabiele lens. Om dit ‘harde’ gedeelte van de lens zit een zachte rand die zorgt voor het comfort van een zachte lens.

Kinderdaglens

De MiSight 1 day kinderdaglens is speciaal ontworpen om de verergering van bijziendheid af te remmen. In vergelijking met standaard daglenzen kan MiSight de verergering van bijziendheid voor meer dan de helft gaan afremmen.

Maatwerk: harde en zachte lenzen

Aangezien standaard lenzen niet altijd geschikt zijn voor iedere sterkte, bieden wij maatwerklenzen aan. Binnen de maatwerklenzen zijn er verschillende mogelijkheden voor de diverse soorten lenzen en sterktes. We bieden zowel harde als zachte maatwerklenzen aan.

 

Contactlenzen vloeistof

Een goede contactlens / vloeistofcombinatie is belangrijker dan u wellicht zou denken. Hierin is de combinatie van bepaalde lenzen bij een soort vloeistof erg van belang. Vloeistoffen zijn persoonsgebonden en ook daarin hebben wij een zeer groot aanbod om uit te proberen en te kijken wat bij u past.

Vraag een van onze lensspecialisten om advies voor de juiste lenzenvloeistof passend bij uw ogen en lenzen.