Specialisme

Hoofdpijn 

Er zijn vele soorten hoofdpijn en verschillende oorzaken van hoofdpijn. Vooral bij hoofdpijn in je voorhoofd spelen de ogen vaak een rol. Door vele jaren ervaring en de kennis van optometrie kunnen wij een groot deel van je hoofdpijnklachten waarschijnlijk oplossen. We beginnen met een intake om in te schatten of de hoofdpijnklachten ooggerelateerd zijn en starten daarna met een onderzoek waarbij gericht testen worden uitgevoerd om mogelijke oorzaken van hoofdpijn op te sporen. Een oplossing kan een brillenglas zijn, een contactlens maar ook visuele trainingen.

Leer en leesstoornissen

Bij lees of leer problemen is er een grote kans dat er een oogafwijking bestaat of een aangeboren stoornis zoals bijvoorbeeld dyslexie.

Bij een oogafwijkingen kun je denken aan een sterkte afwijkingen of een onjuiste oogsamenwerking. Doormiddel van een speciale cyclo-meting en een onderzoek naar de oogsamenwerking kan de optometrist een brillenglas adviseren.

Wanneer dyslexie is vastgesteld raden we ook altijd aan om oogafwijkingen op te sporen omdat het natuurlijk ook kan zijn dat kinderen met dyslexie een oogafwijking hebben.

Droge ogen

Heeft u ook zo veel last van branderige droge ogen bij computer werk of het kijken van een serie?

Grote kans dat onze specialist Irina daar een oplossing voor heeft. Door haar ervaring als contactlensspecialiste heeft Irina veel kennis van het beoordelen van een traanfilm en de oogleden. Daarbij is zij door onze eigen optometristen opgeleid om speciale testen en behandelingen uit te voeren.

Voor ons als bedrijf zijn droge ogen een bedreiging voor onze contactlensdragers. Daarom zoeken wij altijd naar oplossingen voor dit probleem en kunnen wij deze kennis ook inzetten voor de niet- contactlensdrager.

 

Ooglaseren en implantlenzen

Wil je graag van je contactlenzen of bril af? We zijn aangesloten bij een laserkliniek waar we veel vertrouwen in hebben en onze optometristen zijn opgeleid om de voorscreening en nacontroles van refractie chirurgie uit te voeren. Zo kun je lokaal een eerlijk en goed advies krijgen over ooglaseren of implantlenzen. Wanneer je beslist om daadwerkelijk een behandeling aan te gaan verwijzen we door naar de kliniek voor een afspraak met de oogarts.